Wat is Texelse lavendel?

 

Lavendel is een geurige, houtachtige kruidenstruik die oorspronkelijk in de Provence (Frankrijk) groeit. De provence staat bekend om zijn grote velden met bloeiende lavendel. 

Het leek ons een uitdaging om onze eigen lavendel te verbouwen op het waddeneiland Texel, en in de zomer van 2007 besloten we om honderden plantjes over te laten komen naar Texel. De stekjes werden op een stuk boerenland nabij Den Hoorn geplant.

De lavendelplantjes waren wonderwel aangeslagen in het Noord-hollandse zeeklimaat, en na de eerste oogst konden we van start gaan met onze eigen Texelse lavendel producten!

Van lavendel kunnen niet alleen verzorgingsproducten zoals bodylotion, zeep en shampoo worden gemaakt, maar ook  thee, honing, geurzakjes, bonbons en lichaamsolie met rustgevende eigenschappen.  

In samenwerking met een ambachtsboerderij op Texel waar wij de lavendelbloesem leveren, worden onze producten en ideeën uitgevoerd. Wat bij ons voorop staat is de kwaliteit en oorsprong van de ingrediënten. Vanaf het planten van de lavendel tot en met het inpakken van de producten doen we bijna alles zelf. De producten zijn zuiver en worden geselecteerd op de bijzondere eigenschappen van lavendel. Als eerste is dat het ontspannende effect, en daarnaast is er de van nature ontsmettende werking. Voor onze producten is dat een ideale combinatie.

 

   

 

© 2015 - 2024 www.texelselavendel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel